Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

İŞKAD’dan Kocaispir’e ‘Hayırlı olsun’ ziyareti

İŞKAD’dan Kocaispir’e ‘Hayırlı olsun’ ziyareti

Adana Is Kadinlari Dernegi (ISKAD) Baskani Berman Manti, yardimcilari Süheyla Gergin, Ayse Aslan ve Üyeler Emine Demirci, Ayfer Koni ve Sümer Sen ile birlikte Yüregir Belediye Baskanligina yeni seçilen Fatih Mehmet Kocaispir’e ‘Hayirli olsun’ ziyaretinde bulunarak “STK ve belediyelerin iç içe çalismasi gerektigine inaniyoruz.” dedi.

 

MANTI, “IS HAYATINDAKI KADINLARIN EFEKTIF YOL ALMALARINI SAGLAMA AMACINDAYIZ”

ISKAD’in faaliyetleri hakkinda bilgi vererek amaçlarinin is hayatindaki kadinlarin efektif yol almalarini saglamak oldugunu ifade eden Adana Is Kadinlari Dernegi (ISKAD) Baskani Berman Manti, “Üyelerimizle ekip olarak ziyaretinize geldik. Öncelikle bu bölgenin kalkinmasinda çok basarili bir dönem geçirmenizi diliyoruz. Bizlerin ciddi projelerimiz var. Sizin bölgenizdeki kadinlara nasil yardimci olabiliriz? Hangi projede bir arada ilerleyebiliriz? Bunlari irdelemeye geldik. STK ve belediyelerin iç içe çalismasi gerektigine inaniyoruz. Biz ISKAD olarak etkin bir festival düzenleyerek Adana’da ‘Üreten Kadin’ kitlesinin oldugunun farkindaligini yarattik. Bu konuda Istanbul ile de ciddi çalismalar içerisindeyiz. Yüregir ilçemizde üreten kadinlar varsa sizlerle birlikte onlari gün yüzüne çikarma amacindayiz. Fikir teatisi yapmaya, sizlere bir katki sunabilir miyiz? Bu yüzden buradayiz.” dedi.

KOCAISPIR, “ARZU VARSA, YOL BULUNUR”

ISKAD Yönetici ve üyelerinin ziyaretinden çok mutlu oldugunu belirten Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, “Ülkemizde kadinlarin is hayatina atilimiyla ilgili güzel bir atmosfer var. Yüregir sosyokültürel olarak, ekonomik olarak Adananin en dezavantajli ilçesidir. Bunu avantaja çevirme hedefindeyiz. Benim medeniyetten anladigim beton yapilasma degil, insanin elinin topraga degdigi, komsuluk iliskisinin sicakliginin yasandigi, doga ile temas kurulabilen insani bir ortamdir. Ilçemizde genç bir nüfus var. Basariya açlik var. Bu potansiyeli açiga çikarma çabamiz var. Yüregirimizde yasayan dezavantajli kadinlarimizin avantajli sürece dahil olabilmesi için belediye olarak elimizi tasin altina koyacagimizi söyledik. Kadinlarimizin ekonomik olarak ilerlemesi, is hayatina katilmalariyla ilgili neler yapilabilir? Biz variz. Sizin gibi toplumun sorunlarina duyarli STK’larin somut, elle tutulur, ayaklari yere basan proje ve önerilerine nasil dahil olmamiz gerekiyorsa o sekilde dahil oluruz. ‘Arzu varsa, yol bulunur.’ Biz haziriz. Ortaya bir vizyon koymak istiyoruz.” diye konustu.

 



Anahtar Kelimeler:
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Salı 32.5 ° / 20.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 32.3 ° / 19.6 ° Güneşli